Beton vodotěsný HASOFT Vodotěs – 25 kg
Kód: 100417

Beton vodotěsný HASOFT Vodotěs – 25 kg

Hmotnost: 25,1 Kg / KS
Značka: HASOFT

Varianty:

Není vybrána pobočka. Není k dispozici na našich prodejnách.
Cena na e-shopu s DPH 837,61 Kč / KS Cena na e-shopu bez DPH 692,24 Kč / KS
ks

Vodotěsný beton značky HASOFT.



Vodotěs je maltová směs určená zejména na zhotovení hydroizolační vrstvy na betonovém podkladě. Uplatnění nachází též při opravách prosakujících betonových a železobetonových konstrukcí. Na povrchu betonové konstrukce vytváří izolační vrstvu, která nepropustí vodu, oleje, organická rozpouštědla, ropné produkty apod. Na maltu Vodotěs může být nanášený libovolný typ sekundární ochrany v závislosti na expozici opravené konstrukce. Malta se dodává v jedné zrnitosti s potlačenou stékavostí pro aplikaci na svislé povrchy a podhledy. Vodotěs je jednosložková hydroizolační maltová směs s obsahem krystalizační tesnící přísady (utěsňuje póry v betonu růstem speciálních krystalů).

VÝHODY, POUŽITÍ

  • aplikuje se pokládkou, ručně nebo suchým nástřikem
  • má výbornou pevnost a dobře drží na podkladu
  • je trvale odolný vůči vodě a mrazu
  • je objemově kompenzovaný
  • trvale utěsňuje betonový podklad v důsledku sekundární krystalizace v pórovém systému zvlhlého betonu
  • má vysokou chemickou odolnost
  • utěsňuje betonový podklad i vůči ropným produktům

APLIKACE

Příprava podkladu

Z podkladu musí být před nanášením odstraněný všechen rozdrobený, uvolněný, zvětralý či jinak viditelně poškozený beton. Korodující výstuž musí být šetrně uvolněna a zbavena korzních splodin. Povrch betonu je bezpodmínečně nutné náležitě navlhčit a to opakovaně aspoň 120 minut před aplikací sanačního materiálu. Důkladně navlhčený beton musí být matně vlhký, ne pokrytý lesklým vodním filmem.

Příprava materiálu

Vodotěs je dodáván v podobě vhodné přímo pro suchý nástřik a jeho strojní nanášení nevyžaduje na stavbě obvykle žádné opatření. Pro ruční nanášení se malta připravuje jen smícháním s vodou pomocí pomaluběžícího míchadla. Poměr míchání je uvedený v tabulce.

Použití 

Vodotěs je možné aplikovat ručně nebo strojně suchým nástřikem. Ručně nahazováním nebo natahováním. Malta se nanáší po vrstvách, které by neměly v jednom pracovním záběru přesáhnout maximální hrubost uvedenou v tabulce. Dokončení povrchu se vykonává po „zavadnutí“ poslední vrstvy nejlepé suchým polyuretanovým hladidlem. Je nepřípustné povrch dokončovat za mokra. Opravené plochy je nutné ihned po dokončení náležitě ošetřit. Hlavně je nutné zabránit přímému slunečnému svitu, působení větru a dalších faktorů urychlujícich nežádoucí odpařovaní vody.

BEZPEČNOST ZDRAVÍ PŘI PRÁCI

Po uplynutí mininální doby trvanlivosti, která je vyznačená na obale, není zajištěná plná účinnost přísady redukující chrom VI pod hranicí 2 ppm.

Práce se suchou maltou Vodotěs nevyžaduje žádné mimořádné hygienické opatření. Výrobek obsahuje alkalické složky, proto je nutné zabránit hlavně kontaminaci očí a sliznic. Při práci je nutné dodržovat BOZP platné pro práce s cementovými, popř. vápennými maltami.

;