Lazura na dřevo PRO-DOMA barva kaštan – 2,5 l
Kód: 550013-KAŠTAN

Lazura na dřevo PRO-DOMA barva kaštan – 2,5 l

Hmotnost: 2,13 Kg / KS
Značka: PRO-DOMA

Varianty:

Není vybrána pobočka.

K dispozici na dalších 95 prodejnách.
Cena na e-shopu s DPH 669,66 Kč / KS Cena na e-shopu bez DPH 553,44 Kč / KS
ks

Lazura na dřevo značky PRO-DOMA.



Výrobek lazura na dřevo PRO-DOMA je bezaromátový lazurovací prostředek v nestékavém provedení na bázi modifikované alkydové pryskyřice, speciálních olejů, anorganických, případně organických mikro jemných pigmentů a alifatických uhlovodíků.

Použití

Lazura na dřevo PRO-DOMA slouží k ochraně všech druhů dřeva a jeho estetickému zhodnocení v exteriéru i interiéru. Neobsahuje škodlivé aromáty a může se proto aplikovat zejména v interiéru bez doprovodného škodlivého zápachu, který je obvyklý jiných lazur. Je vyroben v nestékavém-thixotropním („gelovitém“) provedení, které zabraňuje nepříjemnému stékání a úkapům lazury ze štětce při natírání a současně zabraňuje výrobku v sedimentaci a není pak nutné pracné rozmíchávání před aplikací. Je lehce zpracovatelný, opět odpadá nepříjemné stékání lazury na svislých plochách a následná nestejnoměrnost sytosti odstínu v ploše, hotový nátěr je prodyšný a elastický. Trvale chrání dřevo proti povětrnosti a UV záření a zachovává přirozenou kresbu dřeva. TYPICKÉ APLIKACE: dřevěné domy, dřevěné stropy, okna, dveře, ploty, šindele, okenice, atd.

Předchozí úprava

Podklad musí být důkladně obroušený – po vlákně (zrnitost ne pod 220) a zbavený prachu. Obroušení dřeva má rozhodující vliv na pozdější jakost povrchové plochy. Dále je třeba dbát na to, aby bylo provedeno dostatečné vysušení dřeva. Vlhkost dřeva by měla činit u měkkého dřeva maximálně 25%, u tvrdého dřeva maximálně 20%. Ve vnějším prostředí a při aplikaci světlých odstínů se doporučuje předcházející impregnace ochranným základem proti zamodralosti (výrobkem Impregnace PRO-DOMA), která zvýší odolnost proti zamodrání dřeva, dřevokazným houbám a proti červotoči. Dřevo musí být před natíráním bez mastnot a zbytků pryskyřice-umýt proto nitroředidlem.

Zpracování

Před aplikací stačí zavřenou plechovku lehce v rukou protřepat. Nanáší se štětcem neředěný. V interiéru se nanáší ve dvou, v exteriéru ve třech vrstvách. Interval pro přetírání jednotlivých vrstev je cca 12 hod. Jednotlivé nátěry jsou nelepivé za 4-5 hod. Pro dosažení hladkého povrchu doporučujeme po zaschnutí prvního nátěru (cca po 12 hod.) provést přebroušení povrchu jemným smirkovým plátnem a odstranit „zvedlá“ vlákna. Renovační nátěr zešedlých a zvětralých starých nátěrů: Nesoudržný nátěr odstraňte. Podklad obruste a očistěte. Obnažené plochy ve vnějším prostředí napusťte výrobkem Impregnace PRO-DOMA a přetřete 1-2 výrobkem Lazura na dřevo PRO-DOMA.

Vlastnosti

K ochraně všech druhů dřeva a jeho estetickému zhodnocení v exteriéru i interiéru. Neobsahuje škodlivé aromáty a může se proto aplikovat zejména v interiéru bez doprovodného škodlivého zápachu. Vyroben v nestékavém-thixotropním („gelovitém“) provedení. Trvale chrání dřevo proti povětrnosti a UV záření a zachovává přirozenou kresbu dřeva.

Výhody

  • skvělý poměr cena – výkon – kvalita

Balení: obsah balení 2,5l

;