• Vnitřní stavba

JAK SE STAVÍ SEN – EXTRA

Díl č. 3: Proměna domu s temnou minulostí

Další, v pořadí třetí epizoda ze série pořadu Jak se staví sen – extra, pojednávala o proměně bydlení zdravotní sestry Markéty.

Proměna otcova domu

Markéta, kterou vychoval táta s babičkou, se po životních peripetiích vrátila se svými dvěma dětmi do otcovského domu. V domě bylo v první řadě zapotřebí vyměnit starou a nemoderní kuchyni. Dále si paní Markéta zasloužila mít poprvé v životě svůj pokoj. Tatínek zase požadoval přestavět svoji ložnici a děti upravit své pokoje. Celý dům potřeboval celkově zútulnit a dát mu novou pozitivní energii.

  • Výběr použitého materiálu najdete pod článkem. 

Výzva pro designéry

A to byla výzva pro designerskou dvojici – Kamilu Douděrovou a Františka Kobližku. Ti se po prohlídce a seznámení s celou rodinou rozhodli pro rekonstrukci celkem 5 místností. Od rodiny dokonce dostali úplný souhlas pro jakoukoliv úpravu.

A tak začal pětidenní stavební maraton.

Doprava až před práh

Hlavním dodavatelem stavebního materiálu, kterého ani tentokrát nebylo poskrovnu (výčet najdete v přehledu níže, byla opět společnost PRO-DOMA.

K přepravě materiálu bylo zapotřebí vozidla s mechanickou hydraulickou rukou, se kterými pro naše zákazníky rozvážíme zboží po celé ČR. A tak byl materiál přivezen doslova až ke dveřím.

Když se dílo podaří

O tom, jak se samotná proměna vydařila a nakolik se designérům podařilo obtisknout jednotlivé osobnosti v rodině paní Markéty do vybavení a rekonstrukce jednotlivých místností, si můžete udělat obrázek sami, a to v naší obrazové galerii.

V nouzi poznáš přátele

Celý příběh paní Markéty byl umocněn i několikerým pomyslným podáním pomocné ruky. Šlo o pomoc módní návrhářky, paní Beaty Rajské, které se nabídla rozvíjet – na své náklady – umělecký talent dcery paní Markéty, Lucie. S pomocí přispěchal i místní farář, který posvětil nově zrekonstruované místnosti.

Za celou společnost PRO-DOMA přejeme nejen paní Markétě, ale celé její skvělé rodině, radost a pohodu v novém útulném domově.