• Vnitřní stavba

JAK SE STAVÍ SEN – EXTRA

Díl číslo 7: Ze tmy do světla a radosti

Rekonstrukce domku

Paní Vendula nedávno ovdověla. Její muž neunesl potíže s alkoholem a vyřešil svoji situaci sebevraždou. Ženě přitom zanechal kromě dvou malých dcer nezrekonstruovaný domek s hypotékou.

Image 11

Další díly Jak se staví sen

PRO-DOMA i letos sponzorem Jak se staví sen
Jak se staví sen, 1. díl
Jak se staví sen, 2. díl
Jak se staví sen, 3. díl
Jak se staví sen, 4. díl
Jak se staví sen, 5. díl
Jak se staví sen, 6. díl

Pomoc od solidárních spoluobčanů

Vendula se však s tragickým osudem dokázala statečně vyrovnat a za pomoci solidárních spoluobčanů, kteří uspořádali na její podporu sbírku, zrekonstruovala střechu. S ostatními věcmi, jako byly zastaralá elektroinstalace, rozvody vody a odpadu, nevyhovující podlahy, absence zádveří a stará kuchyně pomohl pořad Jak se staví sen Extra, jeho odborníci a sponzoři.

Image 3

Dominantní kuchyňský ostrůvek

Designéři rozdělili chodbu na zádveří a hlavní část a funkčně prostor využili k umístění centrály elektroinstalace (rozvaděč) a vodovodního potrubí (vodoměr). Nová kuchyňská linka, jejíž dominantou je kuchyňský ostrůvek, byla plně vybavena moderními vestavěnými spotřebiči. Osvětlení má podobu bodových a závěsných světel.

Image 7

Čistý, vzdušný a elegantní prostor

Zrekonstruované místnosti byly osazeny novými lakovanými rámovanými dveřmi z masivního dřeva. Všechny podlahy byly vyrovnány OSB deskami, na něž byla položena vinylová podlaha. Rekonstrukcí prošla i ložnice.

Image 13

Designéři vybudovali čistý, vzdušný a elegantní prostor, praktický a plně funkční pro maminku se dvěma malými dětmi.

Veškerý stavební materiál použitý při rekonstrukci zdarma dodala PRO-DOMA, SE.

Image 16