• Střecha
  • Vnitřní stavba
  • Hrubá stavba

NOVÁ DIVIZE PRO-DOMA ENERGO

Společnost PRO-DOMA, SE, provozovatel nejširší sítě stavebnin v České republice, rozšiřuje od dubna 2022 své služby o oblast fotovoltaiky, tepelných čerpadel a rekuperace, tedy sofistikovanější klimatizace a chlazení. A to pod hlavičkou nově vzniklé divize ENERGO.

PRO-DOMA ENERGO sází na využití obnovitelných zdrojů energie v oblasti bydlení

TISKOVÁ ZPRÁVA

M u k a ř o v - 14. dubna 2022 - Divize ENERGO sází především na využití obnovitelných zdrojů energie v oblasti bydlení. V souvislosti s růstem cen energií představuje tento krok ekonomicky a ekologicky výhodnou alternativu pro všechny typy staveb. Od velkých developerských projektů, až po rodinné domy.

„Růst cen energií nás pouze utvrdil v názoru, jak smysluplné je nyní investovat do energetických projektů založených na obnovitelných zdrojích,“ představuje nový projekt Petr Vaněrka, generální ředitel společnosti PRO-DOMA. „Jako odborníci na solární energii a její skladování, tepelná čerpadla a rekuperaci, jsme připraveni všem našim zákazníkům být spolehlivým partnerem při realizaci jejich projektů,“ dodává Petr Vaněrka.

Přestože se projekt ENERGO ještě ani nestačil řádně rozjet, zájem o něj je již nyní. „Ano, máme už nyní desítky realizovaných zakázek z této oblasti, naše ambice jsou ale samozřejmě výrazně vyšší,“ uvádí nástup projektu Petr Vaněrka. „Chceme nabízet tento produkt na každé naší prodejně. A těch máme nyní 132 vlastních a 44 partnerských.“

Hlavním programem projektu ENERGO je prodej a instalace fotovoltaických elektráren soukromým osobám i korporacím. To stejné platí pro tepelná čerpadla, solární panely a rekuperace.

„Limitujícím faktorem jsou v současné době totální výpadky v dodávce baterií,“ musí si postěžovat generální ředitel společnosti Petr Vaněrka. „Ty nejsou nikde. A proto musíme všichni čekat. Věřím, že tato situace nepotrvá dlouho. Děláme pro to vše, co můžeme. Protože pro nás je tato technologie favorizovanou disciplínou. Společně s divizí voda-plyn-topení se tímto sortimentem chceme ještě více přiblížit zákazníkovi.“

Divize PRO-DOMA ENERGO bude působit po celém území České republiky v rámci všech prodejen PRO-DOMA. A její síla spočívá i v tom, že kromě dodání technologií nabídne i odborné poradenství.

O společnosti PRO-DOMA

Společnost PRO-DOMA, SE, byla založena v roce 1990 a postupně se stala nejširší sítí stavebnin v ČR. V maloobchodním prodeji se specializuje na čtyři oblasti: stavebniny, střechařský sortiment, hutní materiály a stavební techniku. Poskytuje i návazné služby, jako jsou doprava, stavební půjčovna a výroba armovací oceli. Významnou část obchodu tvoří také velkoobchodní prodej stavebninám.

PRO-DOMA zaměstnává v 99 pobočkách po celé České republice přes 1100 zaměstnanců. Díky nabízené šíři stavebního sortimentu od základů po střechu spolupracuje s velkými stavebními společnostmi, řemeslníky i kutily. Obrat společnosti přesáhne v roce 2021 10 miliard Kč.

Kontaktní osoba pro média

Karolína Čániová, tel.: +420 731 126 399, e -mail: karolina.caniova@pro-doma.cz