• Vnitřní stavba
  • Hrubá stavba

PRO-DOMA kupuje Woodcote

Společnost PRO-DOMA, SE, provozovatel obchodní sítě stavebnin v ČR, podepsala smlouvu o nákupu 100 % akcií WOODCOTE CZ, a. s. Transakce bude dokončena po schválení Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže v lednu 2022. Spojením vznikne obchodní síť stavebnin čítající celkem 178 prodejních míst na území České republiky.

PRO-DOMA kupuje Woodcote

TISKOVÁ ZPRÁVA

M u k a ř o v, 25. října 2021 – Společnost PRO-DOMA, SE, provozovatel nejširší sítě stavebnin v ČR, podepsala smlouvu o nákupu 100% akcií WOODCOTE CZ, a. s., podnikající shodně v oblasti prodeje stavebního materiálu.

„Tento obchod s sebou postupně přinese synergické efekty, které se promítnou do ještě lepší obslužnosti zákazníků na trhu stavebnin v celé České republice,“ říká Petr Vaněrka, generální ředitel PRO-DOMA. „Vlivem vysoké kvality managementu WOODCOTE nabídne spojení obou korporací vyšší úroveň spolupráce nad dalšími sortimenty. Zejména v suché výstavbě, instalatérství a topení, dveřích, podlahách a vybavení koupelen,“ dodává Vaněrka.

WOODCOTE CZ se svými 32 prodejnami navýší celkový počet prodejen PRO-DOMA na 131 vlastních prodejních míst po celé České republice. Její síť společně s partnery pod značkou PRO-DOMA tak tvoří 178 distribučních míst.

Konsolidovaný obrat skupiny PRO-DOMA, SE, dosáhne nákupem hranice 13 miliard korun, přičemž obrat WOODCOTE CZ, a. s., činí 3 miliardy korun.

Proces sloučení proběhne v roce 2022, kdy bude WOODCOTE CZ integrována plně do PRO-DOMA, SE. V tento okamžik probíhá řízení o povolení spojení u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

 
 
  • Tisková zpráva ve formátu PDF ke stažení zde.

O společnosti PRO-DOMA

Společnost PRO-DOMA, SE, byla založena v roce 1990 a postupně se stala nejširší sítí stavebnin v ČR. V maloobchodním prodeji se specializuje na čtyři oblasti: stavebniny, střechařský sortiment, hutní materiály a stavební techniku. Poskytuje i návazné služby, jako jsou doprava, stavební půjčovna a výroba armovací oceli. Významnou část obchodu tvoří také velkoobchodní prodej stavebninám.

PRO-DOMA zaměstnává v 99 pobočkách po celé České republice přes 1100 zaměstnanců. Díky nabízené šíři stavebního sortimentu od základů po střechu spolupracuje s velkými stavebními společnostmi, řemeslníky i kutily. Obrat společnosti přesáhne v roce 2021 10 miliard Kč.

Kontaktní osoba pro média

Karolína Čániová, tel.: +420 731 126 399, e -mail: karolina.caniova@pro-doma.cz