• Hrubá stavba

Vatové cihly s integrovaným zateplením

Stavíte moderní úsporný dům? Tak uvažujte o jednovrstvém zdivu s integrovaným zateplením!

Vatové cihly s integrovaným zateplením

Stavebnictví se neustále vyvíjí a hledá nové a inovativní způsoby, jak stavět moderní, ekologické a úsporné domy. Jedním z nejnovějších trendů v této oblasti jsou vatové cihly s integrovaným zateplením. Tyto cihly přinášejí mnoho výhod a jsou ideálním řešením pro ty, kteří hledají kvalitní a odolné zdivo s vysokou tepelnou izolací.

Ideální cihla – vatová cihla

Společnost Wienerberger se svým jednovrstvým zdivem ve dvou produktových řadách Porotherm T Profi (vatové cihly) a EKO+ Profi (bez integrované izolace) udává směr moderní výstavbě rodinných i vícepodlažních domů.

Největší výhodou vatových cihel je fakt, že z nich postavíte stěnu s vysokým tepelným odporem při menší tloušťceTepelná izolace se nachází přímo uvnitř cihly v podobě přírodní minerální vaty.

Tradiční cihla o šířce 30 cm s dodatečným 16cm zateplením má srovnatelný součinitel prostupu tepla s jednovrstvým zdivem Porotherm 38 T Profi. Rozdíl v šířce stěny domu je 8 cm a už nemusíte platit za dodatečné zateplení, které vyjde na další desítky tisíc korun.

 

Image 2

 

Desatero výhod vatových cihel

  1. Méně cihel, více prostoru a lepší tepelný odpor.
  2. Žádné další zateplení.
  3. Stěny dýchají.
  4. Postaveno i zatepleno v jednom kroku. 
  5. Ani časem nedegradují.
  6. Mají vysokou schopnost vysychání vody – do vaty voda neprosákne.
  7. Zeď je pevná, jak má být.
  8. Šetří čas při stavbě i při omítání.
  9. Jsou vyrobeny z čistě přírodních materiálů.
  10. V zimě hřejí, v létě chladí.

AKCE: pila Alligator jako dárek

Právě teď k cihlám Porotherm T Profi / Profi Dryfix získáte ZDARMA pořádnou elektrickou pilu DeWALT Alligator© v hodnotě 14 790 Kč!

Díky Alligatoru budete snadno a přesně řezat cihly Porotherm, což vám přinese úsporu času i síly a práce vám půjde pěkně od ruky. S výkonným motorem a dvěma pilovými listy bude váš řez jednoduše pořádný!

Akce platí do 31. 5. 2023 ve všech stavebninách PRO-DOMA. Více informací o akci se dozvíte ZDE.

 

 

Image 3