• Vnitřní stavba

Postav si sen– díl č. 8

Vlnitý plech jako nový designerský prvek aneb andělé od stavebnin

Postav si sen– díl č. 8

Zdařilá proměna „panelákového“ bytu

 

Image 4

 

Hlavní postavou této proměny je paní Jarka, která žije sama v panelákovém bytě. Tento třípokojový byt si dlouhodobě říká o rekontstrukci. A  to včetně staré kuchyně a stropů, kde jsou umístěny polystyrenové kazety. Celý byt vypadá neutěšeně, depresivně a hlavně prázdně. Jarka do bytu neinvestuje a chybí jí i jídelní stůl. Byt rozhodně není útulným domovem, spíše připomíná panelákové vězení. Jarka se stará o opuštěné kočky a pejsky z útulků, pomáhá ostatním a na sebe zapomíná.

 

Image 5

 

Ale díky projektu Postav si sen a hlavně nápaditým designerům, kteří se specializují na panelákové proměny, Andrey Hylmarové a  Marka Povolného, se všechno začíná pozvolně měnit k lepšímu.

 

Image 6

 

Do práce na proměně se zapojila její sestra Jana se svými syny, a dokonce i Jarčin tatínek, který je už v důchodu. Designéři si pro ně připravili několik překvapení. Došlo na bourání příčky, ale nejvíc je překvapili nápadem na obklad jedné stěny obývacího pokoje vlnitým plechem.

Obklad stěny vlnitým plechem

 

Image 0

 

Líbí se vám tento neotřelý a jedinečný designerský nápad? Doplníme, že se jedná o pozinkovaný vlnitý plech o tloušťce 0,55 mm, šířce 800 mm a délce 2 000 mm. Šířka vlny je 110 mm a výška vlny 30 mm. Tento rozměr je pevně dán a není možné jej formátovat.

 

Image 1

 

Naopak v prodejně PRO - DOMA v Dolních Měcholupech vám ochotní kolegové při předchozí domluvě plech navrtají v místech, kde jej budete chtít následně upevnit. A pozor, rovněž se s nimi můžete individuálně domluvit na lakování a výběru barvy ze vzorníku na prodejně. Stejně tak na dopravě. 

 

Image 3

 

Izolace a malba

A protože tento pořad nese podtitul aneb andělé od stavebnin, prozradíme vám o jakou záchranu se jednalo. Situace, která se může stát komukoliv z nás. Vlivem špatného těsnění, protekla voda do sádrokartonových podhledů sousedů o patro níže. Ptáte se jak jsme celou nepříjemnost pomohli „zažehlit“ ? Seznamte se s privátní řadou tepelných izolací značky PRO-DOMA. Právě ta se stala vítanou pomocí a adekvátní kompenzací pro „vytopeného“ souseda.A samozřejmě že došlo i na opětovné vymalování.

 

Image 2

 

Co napsat závěrem? Jarka díky tomuto pořadu získala moderní a pohodlný domov, ve kterém se jí a jejímu kocourovi bude jistě líbit! A česká designerská obec jistě ocení originální prvek v podobě vlnitého plechu místo vlnitých závěsů.