• Vnitřní stavba

Závěsný systém nejvyšší kvality

Chicago Metallic™ T24 Click 2890 od společnosti Rockfon: stabilní konstrukce, vysoká nosnost, rychlá instalace.

Závěsný systém nejvyšší kvality

Hlavní výhody závěsné konstrukce Chicago Metallic™ T24 Click 2890

  • vysoká stabilita a nosnost – od 9,9 kg/m2,
  • maximální délka náběhu příčných profilů pro větší pevnost, stabilitu a estetický vzhled,
  • jednoduchá montáž i demontáž,
  • odolnost proti korozi třídy B.

Flexibilní montáž nosné konstrukce

Aby byla montáž nosné konstrukce co nejjednodušší a současně nebyla omezena její funkčnost, zkrátil výrobce vzdálenost mezi sloty u systému Chicago Metallic T24 z původních 150 mm na 100 mm. Na každém hlavním profilu o modulové délce 600 mm je tak 6 slotů místo původních 4. Změna v uspořádání nosné konstrukce přispívá k vyšší flexibilitě při instalaci konstrukce kolem stávajících rozvodů či prvků u stropu. K zabezpečení stropu není nutné žádné příslušenství. Zkrácení vzdálenosti mezi sloty tak šetří dobu instalace.

Výhody z hlediska montáže

  • jednoduchá montáž – slyšitelné zacvaknutí,
  • snadná demontáž a opětovná montáž – bez použití nářadí,
  • sloty už po 100 mm – více možností kombinací upevnění příčných profilů,
  • sjednocená výška profilů 38 mm – snadná montáž osvětlovacích a jiných prvků, přesnější a snadnější usazení klipů pro fixaci podhledových desek,
  • praktický obal – označení značkou Rockfon a typem produktu, hmotnost menší než 20 kg, unikátní trhací pruh pro snadné otevírání, dodatečná ochrana profilů, obal je možné znovu uzavřít.

 

Image 6

 

Jasné značení Rockfon

Speciální balení má jasné vizuální označení jak značkou, tak i typem produktu. Zboží je tak snadno rozpoznatelné ve skladu i v místě instalace.

Snadné přenášení i otevření

Díky změně obsahu balení je celková hmotnost menší než 20 kg a s balením tak může snadno manipulovat i jediná osoba, což přispívá k úspoře času v místě instalace. Do obalu byl přidán také unikátní oboustranný trhací pruh, díky kterému obal otevřete bez nutnosti dalších nástrojů. Nehrozí tak riziko poškození profilů při jejich vybalování. Profily lze snadno z obalu vyjmout jak v horizontální, tak i vertikální poloze.

Dodatečná obalová ochrana zboží a optimalizovaný obsah

Dodatečné ochranné prvky zabudované v obou koncích obalu chrání profily před poškozením během přepravy či uskladnění. Obal je možné znovu uzavřít a nepoužité profily později využít například v jiném projektu. Aby bylo nakupování snadné a bez nežádoucích zbytků po montáži, výrobce uzpůsobil obsah jednotlivých balení. Nyní na každou jednu krabici s hlavními profily potřebujete vždy dvě krabice s příčnými profily.

 

Image 2

 

 

Image 5

 

Odolnost proti korozi i široká nabídka barev

Konstrukce Chicago Metallic T24 splňuje třídu odolnosti proti korozi B dle normy výrobků EN 13964. Ochrana je zajištěna vrstvou zinku 100 g/m2 nanesenou rovnoměrně na obou stranách konstrukce. Konstrukce je také dostupná v široké nabídce barev – v základním sortimentu jsou 3 odstíny bílé barvy, černá a šedá. Na objednání je 34 dalších barev. Co je unikátní: bílou a černou barvu nabízí společnost Rockfon i v matném provedení pro zabránění nežádoucího lesku (vhodné např. v kinosálech).